McLaren toont trots haar nieuwe windtunnel: “Dit is onze grootste investering in jaren”

McLaren
McLaren

Een moderne en accurate windtunnel hebben is cruciaal bij de ontwikkeling van je F1-bolide en net daaraan ontbrak het McLaren de voorbije jaren. Jarenlang deed het beroep op een gedateerde windtunnel van Toyota maar na verschillende jaren hard werk is de nieuwe windtunnel van McLaren eindelijk in gebruik genomen.

De bouw van de nieuwe windtunnel begon in 2019 maar omwille van de pandemie met het coronavirus duurde het langer dan gepland om de windtunnel in gebruik te kunnen nemen. Doordat McLaren niet langer de windtunnel van Toyota in Duitsland hoeft te gebruiken kan het naast kosten besparen ook veel efficiënter werken.

Bij McLaren zijn ze dan ook bijzonder trots op hun nieuwe windtunnel. Uiteraard willen ze de concurrentie ook niet te veel tonen maar desondanks toont McLaren ons toch de nieuwe F1-windtunnel die het in gebruik heeft genomen. Zak Brown, Andrea Stella en Lando Norris brachten alvast een bezoek aan de nieuwe windtunnel.

“Het was een enorm project en de grootste investering van McLaren in racen sinds de bouw van het McLaren Technology Centre,” aldus Christian Schramm, directeur R&D en technologie bij McLaren. “Het was een geweldige teamprestatie. Er waren veel opofferingen, extra uren en extra diensten, zowel in de week als in het weekend. Dit was een complex project maar het harde werk van het team zorgde ervoor dat we succesvol waren.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023