“Max Verstappen is de beste rijder aller tijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone vertelt in een gesprek met de ‘Daily Mail’ dat hij Max Verstappen de beste rijder aller tijden vindt.

Bernie Ecclestone heeft gezien hoe grootheden als Jim Clarke, Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher de sport gedomineerd hebben maar volgens de drieënnegentigjarige Ecclestone was Alain Prost de grootste aller tijden. 

Nu herziet hij zijn mening en vervangt hij Alain Prost door Max Verstappen in zijn lijstje van de grootste rijders aller tijden. Het is uiteraard moeilijk om rijders uit verschillende tijdperken te vergelijken maar het is een discussie van alle tijden die zorgt voor heel wat animo tussen de F1-liefhebbers.

“Max is de beste rijder ooit”, vertelde Ecclestone onlangs aan de ‘Daily Mail’. “Geen twijfel mogelijk.”

“Vroeger zei ik Alain Prost. Nu zou ik Max zeggen. Hij is de beste. Hij is de slimste als het gaat om het beste uit de auto halen. Hij draait er zijn hand niet voor om. Hij gaat meteen aan de slag met het materiaal.”

“In mijn lijst staat hij boven Lewis Hamilton.”

Ecclestone staat erom bekend moeilijk van mening te kunnen veranderen maar nu herziet hij zijn mening dus en heeft hij ook een opmerkelijke mening over de verschillen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. 

“Lewis is duidelijk super-super slim, super-super getalenteerd,” zei hij. “Lewis begrijpt mensen en haalt het beste uit hen terwijl Max het beste uit de auto haalt. Lewis is heel anders dan Max.”

“Als Lewis stopt met racen, kan hij in een andere wereld terechtkomen – entertainment of wat dan ook – maar dat zal niet de weg zijn die Max zou kunnen inslaan.”

“Ik zal je vertellen dat Max een van ons is. In onze sfeer van Formule 1 is niemand zoals Lewis, niemand.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023