George Russell kwalificeert zich op P3: “Dit is een grote stap vooruit”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Dolenthousiast was George Russell na afloop van de kwalificatie voor de GP van Bahrein want hij kwalificeerde zich in de Mercedes als derde op de startgrid, een duidelijke stap vooruit in vergelijking met vorig jaar.

Russell moest tijdens de kwalificatie alleen polesitter Max Verstappen en Charles Leclerc voor zich dulden. Met zijn derde plaats op de startgrid is er tijdens de race veel mogelijk en bovendien kwalificeerde Russell zich ook veel beter dan teamgenoot Lewis Hamilton die tevreden moest zijn met de negende tijd.

“We hebben op het vlak van snelheid over één snel rondje in de kwalificatie een grote stap vooruit gezet,” vertelde Russell na afloop in het parc fermé. “Sinds de test heeft het volledige team ongelooflijk hard gewerkt aan het finetunen van de afstelling en het verwezenlijken van verbeteringen.”

“Lewis en ik hebben in de simulator gereden om de afstelling te finetunen en verbeteringen te realiseren.”

“We hebben ook enkele geweldige rijders in de fabriek die in de simulator goed werk verrichten,” waarmee Russell een lofbetuiging deed aan het adres van Frederik Vesti, Anthony Davidson en Mick Schumacher.

‘Iedereen in de fabriek heeft geweldig werk verricht om Lewis en mij een wagen te geven waar we veel meer tevreden over zijn, een basis waarop we verder kunnen bouwen.”

“Wanneer je naar de voorbije twee jaar in Bahrein kijkt en onze snelheid dan is starten van op de derde plaats een erg goede zaak,” besloot Russell.