Max Verstappen: “Christian Horner is waarschijnlijk een beetje afgeleid maar we richten ons enkel op prestaties”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij, ondanks de moeilijke situatie waarin zijn teambaas zich bevindt, niet twijfelt aan de leiderscapaciteiten van Christian Horner.

Net voor de start van het seizoen in Bahrein werd Christian Horner vrijgesproken van alle beschuldigingen die door een medewerkster van Red Bull werden gemaakt aan zijn adres. Op donderdag stuurde een anonieme bron echter screenshots van de WhatsApp-conversaties tussen Horner en de aanklager naar verschillende journalisten, F1-baas Stefano Domenicali, FIA-voorzittter Mohammed Ben Sulayem en de andere negen teambazen.

Vrijdag had Horner ook een ontmoeting met Ben Sulayem en Domenicali en hij riskeert nu een aanklacht van de FIA tegen zijn persoon. De hele situatie overschaduwt uiteraard het raceweekend in Bahrein maar toch slaagde Max Verstappen erin om de polepositie te veroveren. 

“Van mijn kant en ik denk wat ik zie van de monteurs en engineers, zijn we volledig gefocust op de auto en de prestaties tijdens het weekend.”

“Dat is hoe het hoort en dat is wat we blijven doen. Het is niet onze zaak, we zijn daar niet speciaal mee bezig.”

“We worden betaald om ons werk te doen, dat is wat we doen en dat is wat we graag doen. Daar richten we ons op.”

Verstappen laat ook nog weten dat hij nog steeds gelooft in de leiderscapaciteiten van Christian Horner.

“Vanuit het oogpunt van prestaties kun je daar zelfs geen vraagtekens bij zetten. Daar ben ik ook mee bezig,” aldus Verstappen. “Ik spreek Christian veel, ook tijdens het weekend hier, hij is volledig toegewijd aan het team.”

“Hij is hier ook voor de prestaties. Natuurlijk is hij waarschijnlijk een beetje afgeleid.”

“Maar we focussen ons gewoon op de prestaties en zo werken we samen.”