George Russell: “Lewis Hamilton heeft me ‘gered’ door geen afscheid te nemen van de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vorig jaar werd George Russell de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes. Russell is naar eigen zeggen blij dat Hamilton niet besloot om Mercedes en de F1 vaarwel te zeggen, anders had hij naar eigen zeggen veel kritiek gekregen voor de slechte prestaties van Mercedes.

“Voor mij is het een unieke kans om de teamgenoot van Lewis Hamilton te zijn,” vertelt Russell tijdens een interview met het Britse lifestyle magazine ‘Square Mile’. “Zeker gezien het feit dat de wagen niet presteert zoals we willen.”

“Om hem als teamgenoot te hebben heeft me op een bepaalde manier nu wel ‘gered’. Als hij afscheid had genomen en de sport had verlaten terwijl ik in het team kwam, en we zouden deze stap dan achteruit gezet hebben, dan zou iedereen mij met de vinger wijzen!”

“Maar ik heb nu het gevoel dat ik het waard ben en waartoe ik in staat ben, op dat vlak is er dan ook geen druk.”

“Ik doe daarbuiten mijn uiterste best en ik denk dat ik veel geluk heb dat ik me in deze positie bevind.”

Russell slaagde er tijdens zijn eerste seizoen als teamgenoot van Lewis Hamilton in om 35 punten meer te behalen dan de zevenvoudige wereldkampioen.

“Ik maak me geen zorgen over statistieken of dat ik ervoor moet zorgen dat ik me op hetzelfde niveau als Lewis ofzo bevind want ik heb het gevoel dat ik vorig jaar al bewezen heb dat ik daartoe in staat ben,” aldus Russell.

“Wat een positie om je in te bevinden terwijl je het opneemt tijdens de meest geweldige rijder ooit!”