Christian Horner over het ‘Formula Equal’-project: “Ik ben voorstander van meer vrouwen in de F1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de geruchten dat Craig Pollock met zijn project ‘Formula Equal’ een gooi wil doen naar een deelname aan de F1 laat Christian Horner weten dat hij denkt dat de gelijkheid in de sport op natuurlijke wijze zal groeien.

De populariteit van de Formule 1 is groot momenteel en dat heeft ervoor gezorgd dat verschillende nieuwe projecten interesse hebben getoond om deel te nemen aan het wereldkampioenschap F1. Mogelijk zullen we vanaf 2025 twee nieuwe teams mogen begroeten op de startgrid.

Het project van Craig Pollock, ‘Formula Equal’ genaamd, zou alvast voor een primeur zorgen want het opzet van het project is dat elke afdeling van het team zou bestaan uit evenveel mannen als vrouwen, zowel op als naast het circuit.

De laatste jaren ligt de focus van de Formule 1 ook op diversiteit en gelijkheid, met als voorvechters Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Maar ook Christian Horner vindt het fantastisch dat er veel vrouwen zijn die interesse hebben in de F1.  

“Ik vind het geweldig om te zien hoeveel meisjes en vrouwen interesse tonen in de Formule 1, we zien het op alle niveaus,” aldus Horner. “Met de groeiende belangstelling en de diversificatie binnen de groep mannen en vrouwen die we nu hebben, is het aantrekkelijk voor meer vrouwen om betrokken te raken bij de sport, of dat nu is vanuit een technische basis of vanuit alle aspecten van de organisatie.”

“We zien dat zeker op natuurlijke wijze gebeuren, omdat de sport toegankelijker wordt en wij ons inspannen om het toegankelijker te maken. Dus ja, ik denk dat het iets is dat vanzelf gaat gebeuren.”