George Russell: “Max Verstappen zijn carrière zou ‘beschadigd’ zijn als hij naar Mercedes was gegaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-rijder George Russell hangt tijdens een carrière in de Formule 1 veel af van wanneer en bij wie je racet. Volgens Russell zou Max Verstappen zijn carrière er ook helemaal anders uit gezien hebben als hij vroeg in zijn carrière zou besloten hebben om naar Mercedes te gaan.

“Mocht Max naar een team zoals Mercedes zijn gegaan waar hij het moest opnemen tegen Lewis Hamilton op de top van zijn kunnen dan had dat zijn carrière ongetwijfeld beschadigd,” vertelt Russell in gesprek met ‘SquareMile’. “Je moet het dan ook langs twee kanten bekijken. Max is een veel betere rijder geworden nadat hij zo’n drie of vier jaar ervaring heeft opgedaan, zeker in vergelijking met toen hij achttien maanden ervaring had.”

“Wanneer je het moet opnemen tegen iemand op zijn hoogtepunt en die domineert in een wagen die hij gewoon is dan zou Max zich nu niet in deze positie bevinden.”

Russell zelf bracht na zijn F1-debuut enkele jaren bij het Williams F1 team door. De jonge Brit moest, tot zijn eigen frustratie, vooral achteraan het rijdersveld rijden. Af en toe reed hij zich in de kijker maar echt vaak in de punten rijden kon hij niet, al waren zijn drie jaar bij Williams wel een belangrijke leerschool voor hem.

“Ik kan nu zeggen dat ik drie jaar van mijn carrière vergooid heb door in een wagen achteraan de grid te rijden en niet voor overwinningen te strijden. Maar ik kan ook naar de positieve dingen van mijn periode bij Williams kijken,” aldus Russell.

“Wanneer ik nu naar die jaren kijk dan denk ik ‘Ja, misschien heb ik achteraan op de grid meer geleerd dan mijn rivale die vanaf dag één gewoon in de diepte zijn gesmeten.”