George Russell: “Mercedes wordt trager tijdens de raceweekends”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell werd Mercedes tijdens de eerste twee raceweekends van het nieuw F1-seizoen trager naarmate het raceweekends vorderde terwijl de concurrentie op zo’n moment verbeteringen vindt.

Met een kwalificatie op de vierde startrij en een zesde en negende plaats tijdens de race lijkt Mercedes voorlopig niet bij machte om vooraan mee te strijden. Russell en Hamilton mogen dan wel zeggen dat de Mercedes W15 ‘beter’ is dan de wagen van vorig jaar, de seizoensstart is alvast slechter dan vorig jaar.

Russell is van mening dat de Mercedes W15 tijdens de eerste twee raceweekends bij momenten snelheid heeft getoond maar dat ze helaas doorheen het raceweekend lijken terug te vallen tegenover de concurrentie.

“We proberen nog steeds de wagen te begrijpen want we hebben de voorbije twee weekends tijdens bepaalde momenten echt snelheid getoond,” aldus Russell. “Tijdens de eerste oefensessie waren we meteen bovenaan de tijdlijsten en steeds in de top drie.”

“Tijdens de tweede oefensessie waren we tweede. vervolgens vielen we tijdens beide raceweekends terug. Dat kwam niet omdat onze tegenstanders zoveel sneller werden maar omdat wij trager werden.”

“We moeten zien te begrijpen waardoor dat komt, het zijn echt kleine marges vandaag de dag. Alles zit zo dicht bij elkaar vergeleken met McLaren en Aston Martin. Ook Ferrari bevindt zich maar iets voor ons. We moeten gewoon net iets beter doen.”

Opvallend is dat de Mercedes W15 volgens Russell en Hamilton opnieuw last lijkt te hebben van wat ‘stuiteren’, daarnaast waren er in Bahrein ook problemen met oververhitting. Russell heeft echter het raden naar de oorzaak daarvan.

“Het is vandaag de dag zo enorm complex, deze wagens zijn zo complex,” aldus Russell. “De banden zijn ook zeer moeilijk. Momenteel heb ik geen antwoorden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print