George Russell: “Mijn race werd verknoeid door foute weersvoorspelling”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell was de weersvoorspelling van Mercedes zo enorm fout dat zijn race er eigenlijk al op zat nog voor deze begonnen was. Na een dramatische start moest Russell aan het einde van de race uiteindelijk opgeven na een aanrijding met Lando Norris.

“De race was al voorbij nog voor hij echt begonnen was,” vertelde Russell na afloop van de race. “De informatie die we verkregen wat het weer betreft was volledig fout. Het was zeer jammer, we hebben een podium gemist.”

“Als team moeten we dit bekijken want we kregen de informatie en het weer werd foutief beoordeeld. Het heeft dan ook niets te maken met racen of engineering, het was duidelijk een misinterpretatie van het weer dat onze namiddag heeft geruïneerd. We moeten echt bekijken wat er is gebeurd, waarom de anderen besloten om te pitten, welke informatie ze misschien hadden die wij niet hadden. We moeten ervoor zorgen dat we deze fout niet opnieuw maken.”

Volgens George Russell had Mercedes zich vooral miskeken op de intensiteit en de duur van de regen tijdens de start en beginfase van de race.

“Ze vertelden me dat het twee minuten zou duren en dat ik het gedurende twee minuten zou moeten zien te managen,” aldus Russell. “Het begon echter steeds heviger en heviger te regenen en het duurde tien minuten. Het is dan ook een gezamenlijke inspanning, het is echt jammer, zeker dat het op deze manier gebeurde. Maar we moeten er mee leven en uit leren.”

Na die slechte strategische beslissing viel Russell van op de derde plaats helemaal terug naar de laatste plaats. Russell slaagde er vervolgens in om zich terug deels naar voor te knokken maar een aanrijding met Lando Norris betekende het einde van zijn race.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner