Max Verstappen: “Ongelooflijk trots om hier te winnen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In uitdagende omstandigheden is Max Verstappen er op het circuit van Zandvoort in geslaagd de ‘Dutch GP’ voor de derde keer op rij op zijn naam te zetten. Voor Verstappen was het ook zijn negende overwinning op rij dit F1-seizoen.

“Ik ben ongelofelijk trots. Ik had kippenvel toen het volkslied gespeeld werd vóór de start,” begint Verstappen zijn terugblik op de race. “Er was echt een geweldige atmosfeer. Zelfs met het slechte weer en de regen, bleven de fans enthousiast en er was altijd feest. Dat is echt super mooi om te zien en ik ben ongelofelijk trots om hier weer te kunnen winnen.”

“Vandaag hebben ze het ons niet makkelijk gemaakt met het weer. Het was een mooie wedstrijd, maar we moest elke keer de juiste beslissingen maken. We wisten niet hoeveel regen er zou gaan vallen. Ik gokte erop om door te blijven rijden na de start. Dit pakte uiteindelijk niet goed uit, maar toen we wisselden naar intermediates, gingen we erg hard. Ik moest trappen om het gat met Perez kleiner maken. Het droogde op waardoor het team besloot om mij eerder naar binnen te halen, want anders konden twee auto’s achter mij, mij undercutten. Toen we eenmaal weer op kop lagen, hadden we alles onder controle.”

Na zijn negende F1-overwinning op rij kan Verstappen komend raceweekend in Monza het record van meeste F1-overwinningen op rij helemaal verbreken en alleen op zijn naam zetten.

“Ik denk er volgende week over na. Ik zal nu eerst gaan genieten van dit weekend. Het is altijd zwaar, er is altijd druk om te presteren en ik ben erg blij om hier te winnen. Het is iets wat ik nooit had gedacht dat kon, negen wedstrijd achter elkaar winnen. Ik was al blij als ik er drie of vier achter elkaar kon winnen, maar het is echt iets heel bijzonders.”