George Russell na veroveren polepositie: “Waarom zou ik Max niet kunnen verslaan? We gaan voor de overwinning!”

George Russell viert het veroveren van de polepositie voor de GP van Canada 2024
George Russell viert het veroveren van de polepositie voor de GP van Canada 2024

Tijdens een spannende kwalificatie slaagde George Russell erin om de polepositie voor de GP van Canada te veroveren. Die polepositie zorgde niet alleen voor veel vreugde bij Russell en in de Mercedes-garage, er is ook een geloof in het behalen van de overwinning.

“Dit voelt zo goed,” zei Russell nadat hij met dezelfde tijd als Max Verstappen de polepositie had veroverd. “Er is zo hard gewerkt in de fabriek om dit te kunnen bereiken.”

“We hebben in Monaco gezegd dat we hoopten dat dit ongeveer de start van ons seizoen zou worden en ik denk dat dit ook het geval is. Ik heb dit gevoel gemist.”

George Russell mag de race dan wel van op de pole starten, die eerste overwinning sinds lang is echter nog helemaal niet binnen voor Russell en Mercedes. Achter Russell staan enkele zeer snelle concurrenten die hem tijdens de race ongetwijfeld het moeilijk zullen maken.

“Ik ben opgewonden voor morgen,” blikte Russell gisteren na de kwalificatie vooruit naar de race van vandaag. “De eerste belangrijke stap is uiteraard gezet maar nu moeten we ons volledig focussen op de overwinning.”

Volgens Russell voelt de Mercedes W15 na het introduceren van enkele updates erg goed aan, veel beter alvast dan tijdens de eerste races van het seizoen.

“De wagen voelt geweldig,” aldus Russell. “Sinds we enkele upgrades in Monaco introduceerden hebben we ons echt mee in de strijd kunnen mengen. We gaan er tijdens de race dan ook voor gaan.”

George Russell behaalde tot dusver nog maar één overwinning in de Formule 1, de GP van Brazilië in 2022. Russell werd gevraagd of hij erin gelooft dat hij op eigen kracht Max Verstappen zal kunnen verslaan tijdens de race en daar antwoordde hij met veel vertrouwen als volgt op: “Waarom niet? Uiteraard. We gaan ervoor.”