George Russell na veroveren polepositie: “Wat een gevoel, ik heb nog nooit zoveel druk gevoeld!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie zagen we uiteraard een dolblije George Russell. Hij had immers de polepositie voor zijn thuisrace veroverd, meer zelfs, Mercedes eindigde zelfs met beide wagens op de eerste startrij en dat zorgde alleen nog maar voor meer vreugde.

“Dit gevoel is zeker één van de beste die ik al op een zaterdagnamiddag gehad heb,” vertelde Russell nadat hij de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië had veroverd. “De wagen was ongelooflijk. Toen we de baan op gingen in Q3 kwam hij echt tot leven. Zonder twijfel was dit één van de beste gevoelens die ik al heb gehad terwijl ik op dit circuit reed.”

“Om dan over de finish te rijden en mijn naam bij P1 te zien staan en vervolgens dan zie dat we met beide wagens helemaal vooraan staan, daar hadden we niet van kunnen dromen na de eerste drie of vier races. Dit voelt zo goed.”

“Het voelt geweldig sinds de race in Canada, toen we upgrades op de wagen introduceerden. We hebben met ons twee constant in de top drie gekwalificeerd. Maar vandaag kwam het echt onze richting uit.”

“We waren gisteren echt snel tijdens de eerste oefensessie, tijdens de tweede oefensessie worstelden we wat, maar deze omstandigheden hebben onze wagen echt in het perfecte venster gebracht. Het rondje was echt zeer, zeer mooi.”

Russell gaf toe dat hij zelfs vreesde dat ze in Q1 en Q2 eventueel vroegtijdig uitgeschakeld zouden worden.

“In Q3 gingen we echt nog meer voluit want Q1 en Q2 waren zeer, zeer uitdagend,” aldus Norris. “Ik had op verschillende momenten het gevoel dat ik uitgeschakeld zou worden, het circuit verbeterde immers iedere ronde.”

“Om in Q3 te gaan, ik heb nog nooit zoveel druk tijdens een kwalificatiesessie gevoeld want de runs in Q1 en Q2, we hadden telkens uitgeschakeld kunnen zijn. Ik had niet al te veel een gevoel van vertrouwen maar van zodra we in Q3 reden had ik een goed gevoel en slaagde ik erin om goede rondjes te rijden.”