George Russell: “Nyck de Vries verdient een F1-racezitje”

Williams F1 team
Williams F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell heeft Nyck de Vries tijdens zijn invalbeurt in Italië bewezen dat hij over al het nodige beschikt om op de startgrid van de Formule 1 te staan. Russell hoopt dan ook dat Nyck de Vries erin slaagt om een racezitje te bemachtigen.

Na een indrukwekkende kwalificatie slaagde Nyck de Vries er tijdens zijn invalbeurt ook in om inderdaad een erg sterke race te rijden. Met de Williams F1-bolide slaagde hij erin om in de punten te finishen. Voor George Russell komt de sterke prestatie van Nyck de Vries niet als een verrassing.

“Hij heeft het overduidelijk geweldig goed gedaan,” vertelde Russell na afloop van de Italiaanse GP. “Doorheen onze carrières in de karting hebben we alledrie (Russell, Verstappen en Leclerc) tegen hem geracet en we kennen hem erg goed.”

Russell hoopt dat Nyck de Vries door zijn sterke invalbeurt erin zal slagen om een racezitje voor de F1-startgrid van 2023 te veroveren.

“Hij was altijd één van de beste rijders er bestaat geen twijfel over dat hij een plaats in de Formule 1 verdient.”

“Maar zo zit de sport nu eenmaal soms in elkaar, er zijn twintig rijders, niet iedereen krijgt een kans maar zeker nu heeft hij bewezen dat hij over al het nodige beschikt om F1-piloot te zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023