George Russell: “Onbegrijpelijk wat Ferrari deed, erg jammer voor Charles Leclerc”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc incasseerde tijdens de GP van Hongarije opnieuw een serieuze opdoffer. Leclerc leek op weg naar de overwinning, tot halverwege de race alles veranderde, deels door de strategie die Ferrari hanteerde. Mercedes-rijder George Russell leeft alvast mee met Leclerc die dit seizoen meermaals ‘slachtoffer’ werd van pech en strategisch foute beslissingen.

George Russell finishte de GP van Hongarije als derde op het podium maar volgens Russell bewijzen de recente podiumplaatsen van Mercedes vooral de vooruitgang die Mercedes heeft geboekt, ook al hebben Red Bull en Ferrari volgens hem nog een duidelijk voordeel.

“Ik denk dat Charles en Max nog steeds de bovenhand hebben wat pure snelheid betreft, ik ben er zeker van dat Red Bull vooraan gewoon kan cruisen,” aldus Russell.

“Max en ikzelf stonden duidelijk op een identieke strategie, we moesten dan ook zien wie het snelst van ons was. Hij was waarschijnlijk zo’n anderhalf tot twee tienden per ronde sneller dan mij en vervolgens gingen de Ferrari’s naar de harde band, wat een beetje een vreemde call was.”

Russell voelde dan ook mee met Charles Leclerc die het slachtoffer werd van een vreemde strategische call.

“Onder deze omstandigheden gingen de harde banden nooit goed functioneren, ik leef dan ook mee met Charles want hij doet het heel dit seizoen bijzonder goed.”

“Dat is echter racen en we hebben ervan geprofiteerd.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print