Oscar Piastri op weg naar McLaren?: “Ik race in 2023 niet bij Alpine”

Oscar Piastri - Kappa
Oscar Piastri - Kappa

Vreemde wending in de soap rond het Alpine F1 team en de vervanging van Fernando Alonso. Oscar Piastri ontkent dat hij een deal heeft om in 2023 te racen voor het Franse Alpine, dat hem eerder vandaag had aangekondigd als racepiloot voor volgend F1-seizoen.

Dit jaar heeft het zogenaamde ‘silly Season’ haar naam alvast niet gestolen want nadat Alpine eerder vandaag aankondigde dat het reserverijder Oscar Piastri zou promoveren tot vaste rijder van de Franse formatie ontkent de jonge Australiër het nieuws.

Hij laat op de sociale media weten dat ze bij Alpine voor hun beurt gesproken hebben en dat hij niet zal rijden voor het team in 2023. 

“Ik heb begrepen dat Alpine, zonder mijn toestemming, een persbericht heeft vrijgegeven in de late namiddag waarin te lezen staat dat ik volgend jaar voor hen zal rijden. Dat is verkeerd en ik heb geen contract getekend bij Alpine voor 2023. Ik zal niet voor Alpine rijden volgend jaar,” aldus Piastri op Twitter.

Volgens sommige bronnen zou Piastri op weg zijn naar het McLaren F1 team waar hij volgend jaar Daniel Ricciardo zou vervangen. Die deal zou reeds beklonken geweest zijn voordat bekend raakte dat Fernando Alonso zijn vertrek bij Alpine aankondigde.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print