Alpine-teambaas Otmar Szafnauer: “Via persbericht vernam ik dat Alonso naar Aston Martin gaat”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Er zijn meer details bekend over hoe Fernando Alonso afscheid heeft genomen van ‘El Plan’ bij het Alpine F1 team. Alpine-teambaas Otmar Szafnauer viel volledig uit de lucht toen hij het persbericht van Aston Martin las dat Alonso vanaf 2023 voor hen zou racen.

“Het was de eerste bevestiging die ik had,” aldus Alpine-teambaas Otmar Szafnauer toen hem door ‘Autosport’ werd gevraagd hoe hij ontdekte dat Alonso bij Aston Martin had getekend.

“Wanneer je in de F1-paddock loopt dan zijn er altijd allerlei geruchten en ik hoorde geruchten dat Aston Martin geïnteresseerd was.”

“Eenmaal je hoort dat er interesse is dan hebben er waarschijnlijk al gesprekken plaatsgevonden en er zijn andere aanwijzingen dat er gesprekken plaatsvonden. Zoals tegelijkertijd uit dezelfde motorhome komen wandelen enzovoort, iets dat ik zag.”

“Maar ik had er vertrouwen in dat, zelfs ondanks de gesprekken, er niets mis is met wat verkennende gesprekken, wij stonden immers dicht bij een nieuwe overeenkomst.”

“De eerste bevestiging die ik kreeg was het persbericht van Aston Martin. Ik had Alonso gevraagd hoe het zat en hij zei me ‘Nee, nee, ik heb nog niets getekend’. Dus ik was verrast dat te vernemen.”

Szafnauer werd vervolgens gevraagd of hij na de bekendmaking van de overeenkomst al met Fernando Alonso had gesproken.

“Ik heb nog niet met hem gesproken, hij bevindt zich op een boot, ik denk in de buurt van de Griekse eilanden ofzo.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print