Max Verstappen ontsnapte in Hongarije aan een opgave: “Nog 12 kilometer en de motor had het begeven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De power unit die de kwalificatie van Max Verstappen in Hongarije verpestte zou hem zeker in de steek gelaten hebben tijdens de race op zondag, zo laat Red Bull weten.

Max Verstappen moest de GP van Hongarije starten vanaf de tiende plaats op de startgrid door een probleem met de power unit van zijn Red Bull. De Oostenrijkse formatie verving het kleinood voor de race en kwam tot de constatatie dat de motor het niet lang meer zou uitgehouden hebben.

“We hebben de power unit vervangen omdat er gisteren een onderdeel in de auto van Max kapot is gegaan”, gaf teambaas Christian Horner op zondag als uitleg. “Gelukkig, want achteraf gezien zijn we dankbaar dat het gisteren kapot is gegaan, want over nog eens twaalf kilometer zou de motor op weg naar de startgrid kapot zijn gegaan.”

“Dus hebben we besloten om de hele power unit te vervangen in plaats van te proberen het ter plekke te herstellen. En uit voorzorg hebben we ook die van Checo vervangen.”

Tijdens de race had Verstappen nog een ander probleem met zijn bolide, de koppeling begon namelijk kuren te vertonen.

“We hadden al vroeg in de race een probleem met de koppeling van Max zijn auto maar hij had het onder controle. De temperaturen liepen een beetje uit de hand.”

“Dat was de reden waarom we hem een tijdje achter Carlos Sainz hielden, vooral na de eerste stop. Maar toen we hem daarna lieten gaan en het koppelingsprobleem onder controle hadden had hij een enorm tempo.”

Horner laat weten dat hij niet geloofde in een overwinning met een tiende en elfde plaats op de startgrid op een circuit waar het traditioneel moeilijk inhalen is.

“Op dit circuit bleek uit onze analyse voor de race dat als alles goed zou gaan, vijfde en zesde misschien haalbaar waren”, zei hij. “Dus om te winnen vanaf de tiende plaats op de grid overtreft al onze verwachtingen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print