George Russell onthult: “Aanpassingen aan Eau Rouge werden door de F1-piloten afgewezen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken weerklonk er vanuit verschillende F1-piloten kritiek op de veiligheid van Eau Rouge en het circuit van Spa-Francorchamps. Opvallend is echter dat George Russell nu heeft onthuld dat de F1-piloten ‘unaniem’ eventuele aanpassingen aan Eau Rouge hebben afgewezen.

“We hebben het erover gehad, ik denk dat we het allemaal eens waren dat we denken dat een aanpassing niet noodzakelijk is,” antwoordde George Russell toen hem gevraagd werd over er overwogen werd om Eau Rouge/Raidillon aan te passen.”

“Ze hebben op het circuit met de uitloopstroken duidelijk veel vooruitgang geboekt, dat is waarschijnlijk het belangrijkste. Na het tragisch overlijden van Dilano staan we momenteel constant in overleg met de FIA.”

“Er zijn twee vragen: is Spa veilig genoeg en de vraag over de omstandigheden. Het is een feit dat motorsport altijd gevaarlijk is wanneer je tegen deze snelheden rijdt.”

“Wanneer je een ranglijst zou maken van de circuits die het gevaarlijkst zijn dan staat Spa samen met Jeddah, Monaco en Suzuka bovenaan.”

“Wanneer je dat dan combineert met het weer, dat is erg uitdagend, de visibiliteit is zeer slecht. Je kan het het best vergelijken met in hevige regen op de snelweg rijden en vervolgens je ruitenwissers afzetten. Zo voelt het wanneer je met een F1-bolide in de regen rijdt, er zijn op de korte termijn geen oplossingen.”

“Persoonlijk heb ik het gevoel dat Spa veilig genoeg is, we moeten gewoon een oplossing vinden voor de visibiliteit in de regen.”

De Formule 1 experimenteerde reeds met ‘verwijderbare spatborden’ tijdens een test op het circuit van Silverstone. Het blijft echter afwachten of de ‘spatborden’ ook ooit worden ingevoerd.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner