George Russell onthult leugen van Lewis Hamilton: “Hij besliste zelf om in Monaco niet met de nieuwe voorvleugel te rijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens George Russell had Mercedes ‘kop of munt’ gepland om te bepalen wie van beide rijders in Monaco met de nieuwe voorvleugel zou mogen rijden. Hamilton zou echter zelf beslist hebben om niet met de voorvleugel te rijden in Monaco. Daarmee spreekt Russell alvast de beweringen van Lewis Hamilton tegen dat Russell volgens hem bevoordeeld werd.

Lewis Hamilton verlaat eind dit seizoen het Mercedes F1 team en ongetwijfeld zal hij daardoor minder toegang krijgen tot ‘gevoelige informatie’ maar afgelopen raceweekend liet hij uitschijnen dat George Russell tijdens de rest van het seizoen “bevoordeeld zal worden” en dat hij daarom verwacht om Russell tijdens de kwalificaties moeilijk tot niet zal kunnen verslaan.

Zo had Mercedes voor Monaco slechts één exemplaar van haar nieuwe voorvleugel ter beschikking. George Russell kreeg uiteindelijk de nieuwe voorvleugel en Lewis Hamilton zocht na afloop van het raceweekend daarin een uitvlucht voor zijn mindere performance. Meer zelfs, volgens hem had Mercedes de voorvleugel aan Russell gegeven.

Maar George Russell heeft nu onthuld hoe de vork echt in de steel zat. Mercedes wilde ‘kop of munt’ doen om te bepalen wie de nieuwe voorvleugel zou krijgen maar volgens Russell had Hamilton de nieuwe voorvleugel in de simulator getest en gezegd dat Russell hem mocht gebruiken. Daarmee spreekt Russell speculaties over het toewijzen van de voorvleugel tegen.

“Er was één nieuwe voorvleugel dit weekend beschikbaar en er werd op dinsdag overeengekomen dat we kop of munt zouden doen om te zien wie hem kreeg,” aldus Russell tegenover ‘Chanel 4’. “Lewis zei dat hij de voorvleugel in de simulator had geprobeerd en hij kon zich erin vinden dat ik hem zou gebruiken omdat het niet zonder risico is.”

“Mocht je tijdens de kwalificatie een fout maken en de voorvleugel beschadigen dan is er uiteraard slechts één exemplaar en kan je hem niet opnieuw gebruiken waardoor je verplicht vanuit de pitlane moet vertrekken.”

“Ik wou het risico nemen en ik dacht dat het een laat verjaardagscadeau was dat hij aan mij gaf door te zeggen dat ik hem mocht gebruiken.”

“We deden dus geen kop of munt,” besloot Russell.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print