Maakt Flavio Briatore een spectaculaire comeback in de Formule 1?

Flavio Briatore - Instagram
Flavio Briatore - Instagram

Het blijft rommelen bij Alpine, zowel bij het management als bij de rijders, getuige de aanrijding tussen Gasly en Ocon in Monaco. Maar mogelijk komt er een sterk figuur mee orde op zaken stellen bij Alpine. Volgens Italiaanse media zou Renault-baas Luca de Meo immers niemand minder dan Flavio Briatore willen aantrekken.

Ooit werd hij in de nasleep van ‘Singapore-gate’ verbannen uit de Formule 1 maar ondertussen vertegenwoordigt hij onder andere Fernando Alonso als manager van de tweevoudig F1-kampioen. Flavio Briatore zou door Renault-baas Luca de Meo echter gevraagd zijn om het team van Alpine te versterken.

De terugkeer van Flavio Briatore naar de Formule 1, en dan in het bijzonder bij Alpine, zou opmerkelijk zijn. Briatore was destijds immers teambaas bij het Renault F1 team, de voorloper van het huidige Alpine F1 team, alsook Benetton. Briatore lag destijds bij Benetton mee aan de basis van de wereldtitels van Michael Schumacher in 1994 en 1995. In 2005 en 2006 volgenden de wereldtitels van Fernando Alonso bij het Renault F1 team.

Alpine zou bij Briatore gepolst hebben naar zijn eventuele interesse om het team te vervoegen. Of Briatore ook daadwerkelijk de overstap maakt valt af te wachten …