Jos Verstappen: “Mensen beseffen niet hoe hard Max voor deze resultaten werkt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In gesprek met ‘verstappen.com’ blikt Jos Verstappen terug op de carrière van zijn zoon. Max Verstappen domineerde vorig jaar de Formule 1 op ongeziene wijze maar volgens vader Jos wordt onderschat wat zijn zoon voor die resultaten allemaal moet doen.

Volgens sommigen heeft Max Verstappen het erg makkelijk omdat hij ‘in de beste wagen rijdt’ maar vader Jos laat verstaan dat Max in het verleden erg vaak heeft moeten opofferen voor zijn carrière en dat hij ook vandaag de dag nog steeds veel opoffert.

“Elk weekend moet je er 100% staan. Alles moet kloppen, van zelf fit zijn tot samenwerken met je engineer. Het gaat om de details,” vertelt Jos in gesprek met ‘Verstappen.com’. “Ik denk niet dat iedereen zich goed beseft wat Max er allemaal voor moet doen om tot die prestaties te komen. Zoiets komt niet aanwaaien.”

“De concurrentie heeft het niet zo goed voor elkaar en weet te waarderen wat Max gepresteerd heeft. Wat Max in 2023 heeft laten zien, is echt heel uniek. Ik denk dat dat ook echt gewaardeerd moet worden.”

Van in zijn periode in de karting tot in de Formule 1 heeft Max Verstappen een enorme groeicurve afgelegd. Vader Jos wordt gevraagd hoeveel beter Max nog kan worden.

“Dat vind ik altijd een moeilijke vraag. Door meer ervaring kun je beter worden. Kan Max nog veel beter worden? Ik weet het niet. Ik denk dat Max op z’n 21e al klaar was om wereldkampioen te kunnen worden. Hoe goed ben je dan?”