George Russell over teamorders: “Lewis en ik willen het beste voor het team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de race kreeg Lewis Hamilton te horen dat hij George Russell moest laten passeren. De teamorders werden opmerkelijk goed opgevolgd, wat resulteerde in een vierde en zesde plaats voor Mercedes. Russell blikt dan ook tevreden terug op de race, al is er volgens hem ook nog veel werk te doen.

“Het was voor ons een race waarmee we erg blij kunnen zijn, we zijn op eigen kracht vierde geëindigd Om voor de Ferrari’s te finishen geeft veel voldoening, beter hadden we niet kunnen doen,” blikt George Russell terug op de GP van Miami. “Na de uitdagingen van tijdens de kwalificatie was dit een meer normale dag voor ons. Er rest ons echter nog werk te doen om voor Aston Martin te finishen en de kloof met Red Bull te dichten.”

Halverwege de race kreeg Lewis Hamilton de instructie om aan de kant te gaan voor Russell die op een andere strategie stond. De teamorders werkten want daardoor kon Russell Carlos Sainz gaan aanvallen en de strijd om de vierde plaats in zijn voordeel beslechten.

“De move op Carlos was zeer leuk, het was fair,” aldus Russell. “Het was een mooie move die veel toewijding vereiste want het circuit was erg vuil naast de ideale rijlijn. Ik wist niet zeker hoeveel grip ik zou hebben en of het inhaalmanoeuvre zou lukken.”

“Ik wil Lewis bedanken omdat hij mij liet passeren. Daardoor kon ik mijn eigen race rijden, hij bevond zich in een andere positie. We hebben momenteel echt een goede relatie en verstandhouding, we willen alleen het beste voor het team.”