Carlos Sainz: “Ik kan met deze Ferrari gewoonweg niet pushen”

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz kende een teleurstellende race. Een tijdstraf voor het te snel de pitlane binnenrijden en een slechte performance van de Ferrari F1-bolide op de harde bandencompound zorgden ervoor dat Sainz tevreden moest zijn met de vijfde plaats, op ruime afstand van racewinnaar Max Verstappen.

Volgens Sainz kende hij, net als teamgenoot Charles Leclerc, heel wat problemen met de performance van de wagen op de harde bandencompound. De Ferrari SF-23 presteert te wisselvallig en gaat nog steeds erg moeilijk om met de banden. Soms komen ze niet in het juiste temperatuurvenster terwijl de wagen de banden op andere momenten zo hard belast dat er een ernstige bandenslijtage is.

“Ik was wat verrast door hoe erg we, na een zeer sterke stint op de medium band, problemen ondervonden met de harde bandencompound,” vertelde Sainz na afloop van de GP van Miami. “Ik probeerde een undercut bij Fernando, het werkte overduidelijk maar het betekende wel dat we de banden voor de undercut zo’n drie à vier ronden erg hard moesten belasten.”

“Omwille van de één of andere reden hebben we met onze wagen niets van flexibiliteit wat betreft het pushen. Ik moest tijdens de rest van de race onder een limiet blijven zodat ik de finish zou kunnen halen.”