Lando Norris heeft advies voor Nyck de Vries: “Misschien moet hij proberen om wat vroeger te remmen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de start van de GP van Miami werd Lando Norris in de eerste bocht achteraan aangetikt door Nyck de Vries. Frustrerend voor Norris die daardoor naast de baan terechtkwam en hij heeft dan ook een advies voor de Nederlander.

“Hij remde wat te laat. Hij zou beter proberen om wat vroeger te remmen,” aldus Norris over de aanrijding door Nyck de Vries. “Het heeft mijn dag niet al te veel veranderd, ik weet niet hoeveel schade er was. Er was zeker en vast wat schade maar ons gebrek aan snelheid werd niet daardoor veroorzaakt. We waren gewoonweg te traag vandaag.”

Met een zeventiende plaats voor Norris en een negentiende plaats voor teamgenoot Oscar Piastri presteerde McLaren bijzonder zwak in Miami. Volgens Norris viel dat deels te verklaren door het gebrek aan upgrades terwijl veel andere teams wel een pakket met upgrades meebrachten.

“Er waren verschillende redenen,” aldus Norris. “Het circuit past niet goed bij ons, de lange bochten passen niet, de temperatuur paste niet bij ons.”

“Het baanoppervlak past niet bij ons. Er zijn veel aspecten die een rol spelen. Zoals ik zei, er was niemand traag dit weekend. Misschien was AlphaTauri het enige andere trage team.”

“Al de anderen waren redelijk snel, Alfa Romeo was zeer snel, Haas ook. Alpine was veel sneller. Wij zelf presteerden niet veel anders.”

“Al de anderen hebben een grote stap vooruit gezet. Veel hangt volgens mij af van de karakteristieken, zoals ik al vaak heb gezegd,” besloot Norris.