Pierre Gasly: “Twee plaatsen verloren omdat ik brandstof moest sparen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Voor Pierre Gasly begon de GP van Miami erg goed maar uiteindelijk moest de Fransman in zijn Alpine F1-bolide tevreden zijn met de achtste plaats. Vooral door brandstof te moeten sparen verloor Gasly helemaal aan het einde van de race nog twee plaatsen, waardoor de achtste plaats aan de finish enigszins frusterend was.

“Ik had een geweldige start, slaagde erin om de vierde plaats te bemachtigen en probeerde de snelheid te volgen van Sainz en Alonso voor mij,” blikt Gasly terug op zijn race. Jammer genoeg waren ze gewoon sneller dan ons.”

“Ik probeerde mijn uiterste best te doen. Tijdens de tweede stint reed ik met nog vijftien ronden te gaan op de zesde plaats. Ik moest heel wat brandstof sparen, wat frustrerend is wanneer je een Ferrari en Mercedes achter je hebt die steeds meer dichterbij komen.”

“Ik wou alles geven dat ik kon maar tegelijkertijd moest ik brandstof sparen. We zagen Charles ronde na ronde wat dichterbij komen. Jammer genoeg slaagde hij er met nog vier ronden te gaan in om mij te passeren.”

“Langs de ene kant vind ik het erg frustrerend om niet als zesde te zijn gefinist, maar langs de andere kant hebben we wel met Ferrari en Mercedes tot zo dicht aan de finish gestreden en dat toont wat voor een grote stap vooruit we dit weekend gezet hebben. We moeten dan ook naar de positieve punten kijken. Een dubbele puntenfinish voor het team en hopelijk kunnen we hierop verder bouwen en de kloof met de vier teams voor ons dichten.”