“Lewis Hamilton is nog steeds herstellende van Abu Dhabi 2021”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Sky-analist Martin Brundle ondervindt Lewis Hamilton nog steeds de naweeën van de controversiële seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi.

Tot bijna op het einde van de GP van Abu Dhabi in 2021 leek Lewis Hamilton op weg naar een achtste wereldtitel, maar een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding besliste daar anders over. Max Verstappen won zijn eerste wereldtitel en Lewis Hamilton bleef met lege handen achter.

Bovendien heeft Mercedes de bal misgeslagen bij de ontwikkeling van de bolide voor 2022 en is Hamilton nog niet in staat geweest om een vuist te maken tegen Max Verstappen, die in zijn Red Bull sinds vorig seizoen uiterst moeilijk te verslaan blijkt.

Martin Brundle denkt dat Lewis Hamilton het nog steeds moeilijk heeft met die bewuste race: “Abu Dhabi 2021 heeft er bij Lewis Hamilton flink ingehakt,” vertelt hij op ‘Sky Sports.’ “Eerlijk gezegd zie ik dat hij er nog steeds van aan het herstellen is als ik me baseer op wat ik zie op de baan.”

“Ze hebben de auto nog niet, dat is een sterke uitspraak, maar ik geloof het.”

Mercedes zal afzakken naar Imola met een hoop updates in de hoop Red Bull het vuur aan de schenen te kunnen leggen en weer mee te doen in de voorste gelederen.

“Het wordt moeilijk voor hen, want Red Bull zal ook niet stilzitten,” gaat Brundle verder. “Ze zijn een geweldig team, dat weten we van hun talrijke wereldtitels, ze maken het beste van een auto die niet goed is en we waren verbaasd dat er niet meer wijzigingen waren aan de huidige auto ten opzichte van vorig seizoen.”

“Er zijn allerlei verklaringen, maar we zullen zien. Ze hebben alles ingezet op die upgrades in Imola… hebben we dat niet allemaal? We hebben iemand nodig om die Red Bulls op te jagen.”