George Russell sensationeel naar plaats op eerste startrij: “Ik had niets te verliezen”

Williams F1 team
Williams F1 team

In aartsmoeilijke omstandigheden komt echt talent bovendrijven zeggen ze wel eens in de Formule 1. George Russell stuurde op sensationele wijze zijn Williams F1-bolide naar de tweede plaats op de startgrid en claimde zelfs bijna de polepositie.

Voor Russell was het zijn beste kwalificatieresultaat in de Formule 1 sinds hij als vorig jaar als vervanger van Lewis Hamilton zijn Mercedes F1-bolide in Bahrein naar de tweede plaats op de grid stuurde voor de GP van Sakhir.

Deze tweede plaats op de startgrid is echter nog veel sensationeler aangezien hij die plaats met een Williams F1-bolide veroverde en daarmee Lewis Hamilton wist te verslaan en enkel Max Verstappen voor zich moest dulden.

“Ik weet eerlijk gezegd niet wat te zeggen!” vertelde Russell na afloop. “Dit is ongelooflijk!”

“Ik dacht dat we het goed hadden gedaan door Q1 te kunnen doorstaan en gezien hoe het op zaterdag was is het echt ongelooflijk dat we nu op de eerste startrij staan!”

Volgens Russell was het niet alleen een geweldig prestatie van hemzelf maar van het ganse team.

“De jongens hebben het echt geweldig gedaan. We waren altijd op het juiste moment op de baan, de wagen voelde geweldig aan en ik had ongelooflijk veel vertrouwen.”

“Ik bevond me in de gelukkige positie dat ik niets te verliezen had. We zaten in Q3 en dat is voor ons niet de norm, we moesten er gewoon voluit voor gaan.”

“We hebben het maximale van onze engine mode opgespaard tot de laatste ronde, we dachten gewoon ‘laat ons er voluit voor gaan’,” besloot Russell.