Sebastian Vettel na crash Lando Norris: “Q3 had niet mogen beginnen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel had Q3 gezien de slechte weersomstandigheden niet mogen beginnen. De Aston Martin-rijder was één van de eerste rijders die Norris passeerde na zijn crash, Vettel hield zelfs even halt om zich te vergewissen van de toestand van Norris.

De weersomstandigheden waren gisteren op het circuit van Spa-Francorchamps bijzonder uitdagend te noemen. Felle regenbuien en iets drogere perioden wisselden elkaar af maar toen Norris van de baan ging regende het stevig. Sebastian Vettel is van mening dat in die omstandigheden Q3 nooit had mogen beginnen.

“Ja, wat heb ik godverdomme gezegd? ” schreeuwde Vettel over de boordradio na de crash van Norris. “Wat heb ik gezegd! Rode vlag! Dit is echt onnodig.”

Ook na afloop van de kwalificatie waren de emoties nog niet echt veel bekoeld bij Vettel.

“Ik denk dat Michael (Masi) niet echt trots is op wat eerder vandaag is gebeurd,” antwoordde Vettel gisteren na afloop toen hem werd gevraagd of hij het met racedirecteur Michael Masi over het incident zou hebben.”

“Het is altijd makkelijk om nadien de slimme te willen uitgangen. Ik denk dat we een manier moeten vinden waardoor we meer luisteren naar de informatie waarover we beschikken.”

“Binnen de garage is die erg beperkt, het is naar buiten kijken. Je hebt geen idee wat er drie kilometer verder gebeurt.”

“Toen ik naar beneden richting Eau Rouge reed en vervolgens naar omhoog, dan stond er enorm veel water en ik riep om een rode vlag. De waarheid is echter dat de sessie nooit had mogen beginnen,” aldus Vettel.

“Er zijn heel wat zaken die we beter hadden kunnen doen. Het is beter om één keer te veilig te zijn dan één keer niet veilig genoeg.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print