George Russell vol zelfvertrouwen: “Ik kan nog veel beter dan vorig jaar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vorig jaar slaagde George Russell er tijdens zijn eerste seizoen bij Mercedes meteen in om teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan. Algemeen wordt verwacht dat Hamilton dit jaar zal proberen terugslaan maar George Russell heeft alvast een duidelijke waarschuwing voor Hamilton: “Ik kan nog beter”.

Voorafgaand aan het F1-seizoen 2022 keken veel F1-fans uit naar het gevecht tussen Lewis Hamilton en George Russell bij Mercedes. Wat zou Russell kunnen presteren tegenover Hamilton? Weinigen hadden verwacht dat Russell het beter zou doen dan Hamilton, laat staan dat hij als enige van beide rijders een grand prix zou winnen.

Russell zelf deed bij Mercedes een geheel nieuwe ervaring op en daarop kan hij nu verder bouwen voor het seizoen 2023 waarin hij samen met Hamilton Mercedes opnieuw helemaal aan de top van de Formule 1 wil krijgen.

“Het geweldige aan de Formule 1 en deze sport is dat ze constant evolueert en dat het ieder jaar een nieuwe uitdaging is,” vertelde Russell tijdens de presentatie van de Mercedes W14.

“Er zijn uitdagingen op het vlak van de banden, de wagen, ieder jaar hebben we nieuwe banden en nieuwe wagens.”

“Er is zeker en vast nog ruimte voor verbetering, ik heb er vertrouwen door want ik heb het gevoel dat ik op een zeer hoog niveau heb gepresteerd, dit ondanks dat ik nog veel meer achter de hand heb.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print