Mercedes waarschuwt: “Driedaagse F1-test in Bahrein houdt risico’s in”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes proberen ze alles op alles te zetten om de achterstand van vorig seizoen met de nieuwe F1-bolide goed te maken. Voorafgaand aan het begin van het nieuwe F1-seizoen kan er in Bahrein slechts drie dagen getest worden en dat houdt volgens Mercedes risico’s in.

De enige F1-wintertest gaat later deze week in Bahrein van start. Vorig jaar mocht er in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen enkele dagen extra getest worden omdat er een volledig nieuwe generatie F1-bolides werd geïntroduceerd. Dit jaar mag er slechts drie dagen getest worden en dat houdt volgens Mercedes het risico in dat er te weinig tijd is om alle problemen met een wagen te identificeren.

“Met slechts drie dagen testen dit jaar zijn er twee belangrijke gevolgen,” aldus Mike Elliott, de technisch directeur van Mercedes. “Het eerst is de betrouwbaarheid. Indien we tijdens de test geen goede betrouwbaarheid hebben dan zullen we slechts weinig kilometers kunnen rijden om dingen te leren.”

“We zullen ook de echte betrouwbaarheid van de wagen sowieso niet kunnen meten want tijdens drie dagen testen ga je niet ongelooflijk veel kilometers kunnen rijden. Deze wagens zijn tegenwoordig zo betrouwbaar dat je meer kilometers moet rijden dan tijdens drie dagen om te zien of je echte problemen ervaart.”

“De tweede grote impact is dat we onze beperkte tijd zo efficiënt mogelijk gaan moeten proberen gebruiken. We gaan zoveel mogelijk moeten proberen te leren als we kunnen.Om te leren hoe we zoveel mogelijk performance uit de wagen kunnen halen en wat we kunnen leren voor toekomstige ontwikkelingen.”