Charles Leclerc reageert op geruchten over Mercedes: “Nog geen contractbesprekingen met Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Eind 2024 loopt het contract van Charles Leclerc bij Ferrari af maar echt haast om dat te verlengen heeft Leclerc niet. De voorbije dagen waren er geruchten dat Mercedes in Leclerc een mogelijke opvolger voor Lewis Hamilton ziet wanneer die zou besluiten om er mee op te houden.

Niet alleen Charles Leclerc heeft geen haast om contractbesprekingen aan te vatten, ook kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur liet eerder al verstaan geen haast te hebben om contractbesprekingen met Leclerc en Sainz aan te vatten.

“Nee, er zijn momenteel geen contractbesprekingen,” vertelde Leclerc tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik hou van de rode kleur, ik hou van Ferrari, ik ben tevreden hier. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

“Het is zeer vroeg om hierover te praten. Mijn contract loopt tot eind 2024. Ik zal mijn best doen, niet voor de onderhandelingen maar voor mezelf en het team. Jullie zullen zeker weten wanneer de gesprekken worden aangevat maar daar is het nu nog te vroeg voor.”

De voorbije weken circuleert Leclerc zijn naam steeds vaker als mogelijke opvolger voor Lewis Hamilton bij Mercedes maar als we Leclerc mogen geloven geniet Ferrari overduidelijk zijn voorkeur.