“We hebben Sebastian Vettel bij Aston Martin niet de wagen gegeven die hij verdiende”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Bij Aston Martin laat ‘performance director’ Tom McCullough weten dat hij het jammer vindt dat ze Sebastian Vettel nooit de wagen hebben gegeven waarmee de viervoudig wereldkampioen kon strijden voor de posities die hij waard was, laat staan voor overwinningen.

Vettel slaagde er in 2021 met de Aston Martin F1-bolide in om in Azerbeidzjan en Hongarije als tweede over de finish te rijden, al werd hij in Hongarije wel gediskwalificeerd door een probleem met de hoeveelheid brandstof aan boord van zijn F1-bolide. Het waren echter twee mooie lichtpuntjes in een moeilijke periode voor Vettel bij Aston Martin.

“Wanneer je Sebastian een wagen geeft waarmee hij een sterk resultaat kan neerzetten, dan mocht je erop vertrouwen dat hij de baan op zou gaan en zou presteren, iets wat hij voor ons ook deed,” vertelde McCullough tijdens de presentatie van de AMR23.

“We hebben hem niet altijd een wagen gegeven die goed genoeg was, het is jammer dat hij niet langer bij ons is en de vruchten kan plukken van het harde werk dat hij de voorbije twee jaar voor ons verricht heeft.”