Esteban Ocon: “Pierre Gasly zal nooit mijn beste vriend worden maar dat moet ook niet”

Esteban Ocon en Pierre Gasly

Van kleins af aan kwamen ze elkaar tegen in de lagere raceklassen maar dit seizoen zijn ze teamgenoten bij het Alpine F1 team. Je teamgenoot is je eerste rivaal, dat zal ook bij Gasly en Ocon meer dan ooit het geval zijn.

“Jullie journalisten houden uiteraard van zo’n verhalen, maar we zijn allebei zeer professioneel en we gaan samenwerken, we moeten immers presteren,” aldus Ocon tijdens de presentatie van de Alpine A523 eerdere deze week in Londen.

“Ik denk niet dat we ooit beste vrienden zullen zijn maar dat doet er eerlijk gezegd niet toe. Zo lang de sfeer binnen het team maar goed zit, dat is momenteel het geval en dat zal ook tijdens de rest van het jaar zo zijn.”

“Het belangrijkste is dat we open met elkaar blijven communiceren, gesprekken zoals we nu hebben en dat zal zo zijn want we bevinden ons momenteel niet in een situatie waarin we iedere race kunnen winnen.”

“We moeten deze wagen zien te ontwikkelen, we moeten maximaal communiceren en ideeën naar voor brengen, ik maak me er geen zorgen over.”

“Het zal een geweldige samenwerking zijn, die is al begonnen en ik kijk er naar uit om die samenwerking zo verder te zetten.”

Voorafgaand aan de presentatie en het nieuwe seizoen brachten Ocon en Pierre Gasly al heel wat tijd met elkaar door. Er dienden immers heel wat promotionele activiteiten te gebeuren.

“Ik heb de voorbije twee maanden meer tijd met hem doorgebracht dan de voorbije tien jaar,” grapte Ocon. “We zijn samen opgegroeid, we zijn volwassen, we weten wat als Alpine-rijder onze verantwoordelijkheid is.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print