Lando Norris: “De nieuwe McLaren F1-bolide moet beter te besturen zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Vorig jaar moest McLaren in Alpine haar meerdere erkennen in de strijd om de titel van ‘Best of the rest’, achter de grote drie Red Bull, Ferrari en Mercedes. Lando Norris wil samen met McLaren echter voluit gaan en komend seizoen op zijn minst opnieuw vierde in het constructeurskampioenschap worden.

“Er is zeker en vast vanwege mezelf een grotere push dan vorig jaar om te proberen de beste wagen, of de snelst mogelijke wagen, te creëren,” vertelde Norris tijdens de presentatie van de McLaren MCL60 begin deze week.

“We moeten proberen om enkele meer fundamentele dingen te wijzigen, enkele dingen waarmee we als team de voorbije drie à vier jaar problemen mee ondervonden.”

“Vorig jaar heb ik op dat vlak redelijk hard gepusht. Het zijn zo van die kleine dingen die met iedere nieuwe wagen blijven opduiken.”

“Ik wil gewoon die dingen goed voor elkaar krijgen zodat we het potentieel uit de wagen kunnen krijgen, waardoor we niet zomaar een wagen hebben maar over een wagen beschikken waarmee het over het algemeen beter rijden is. We moeten een betere balans zien te vinden.”

Norris was naar eigen zeggen echter wel hoopvol wat komend seizoen betreft, er zijn al duidelijke stappen vooruit zichtbaar.

“Het is mooi om de evolutie in vergelijking met vorig jaar te zien. Het zijn subtiele dingen maar ze brengen ons in de juiste richting en zorgen ervoor dat we vooruitgang boeken. Het ziet er goed uit. De echte vraag waar we staan zullen we binnen enkele weken beantwoord zien,” besluit Norris.