George Russell waarschuwt Mercedes: “Het gaan enkele pijnlijke weken worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team beleefde tot dusver har slechtste seizoensstart sinds 2012 en volgens George Russell zal er op korte termijn niet snel beterschap zijn. Russell denkt dan ook dat Mercedes enkele moeilijke races tegemoet gaat.

Mercedes kent haar derde moeilijk F1-seizoen op rij met vooral dit jaar erg ontgoochelende resultaten. Met slechts 64 punten tijdens de eerste zes races kent Mercedes haar zwakste seizoensstart sinds 2012. In Miami was Mercedes opnieuw helemaal niet competitief en hij verwacht niet meteen een sterke vooruitgang zoals bij McLaren.

“McLaren kwalificeerde zich twaalf maanden geleden in Miami op P17 en P18 en nu winnen ze, het toont wat er mogelijk is wanneer je de dingen goed voor elkaar krijgt,” vertelde Russell na afloop van de race in Miami. “Maar nu, krijgen de dingen niet goed en daarin moet dringend verandering komen.”

“We hebben op korte termijn enkele dingen die op komst zijn maar niets op korte termijn dat van ons een racewinnaar gaat maken.”

“Het gaan dan ook enkele pijnlijke weken worden. Ik denk dat we moeten aanvaarden dat we het vierde snelste team zijn.”

“De rondetijden en het kampioenschap liegen niet, dit is de situatie waarin we ons bevinden en ik denk dat we week na week voor de vijfde tot achtste plaats zullen strijden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print