“Ferrari gaat ‘geheime test’ doen op het circuit van Fiorano”

Ferrari
Ferrari

Volgens het Italiaanse ‘Formu1a.uno ‘ gaat Ferrari een ‘geheime test’ ondernemen op het circuit van Fiorano waarbij het de updates op voor haar SF-24 F1-bolide wil evalueren.

Ferrari wil tijdens de GP van Emilia-Romagna een groot pakket met updates introduceren op haar wagen. Het pakket met updates moet ervoor zorgen dat Ferrari de kloof met Red Bull verder weet te dichten en ook de strijd met McLaren kan blijven aangaan. Het pakket met updates zou onder andere een nieuw ontwerp voor de sidepods omvatten dat geïnspireerd is op de Red Bull RB20.

Tijdens het F1-seizoen mag er niet getest worden maar Ferrari mag tijdens het jaar twee filmdagen organiseren waarbij er maximaal 200 km wordt afgelegd en in principe zijn deze bedoeld voor promotionele doeleinden. In de praktijk worden ze echter ook vaak gebruikt om een shakedown van een nieuwe F1-bolide te doen.

Volgens ‘Formu1a.uno’ zou er deze week op donderdag en vrijdag in Fiorano getest worden en zouden Charles Leclerc en Carlos Sainz allebei achter het stuur van de SF-24 plaatsnemen. Ferrari wil op deze manier de updates evalueren nog voor ze tijdens de GP van Emilia-Romagna geïntroduceerd worden.