Ford niet van slag door het vertrek van Adrian Newey: “De verbintenis met Red Bull blijft onveranderd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ford laat weten dat de verbintenis die het heeft met het motorenprogramma van Red Bull onveranderd blijft ondanks het feit dat topontwerper Adrian Newey het team verlaat.

Het gespreksonderwerp bij uitstek vorige week was het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull. Na twintig jaar trekt de succesontwerper de deur in Milton Keynes achter zich dicht en het lijdt geen twijfel dat dit een serieuze aderlating is voor het team.

Teambaas Christian Horner en Max Verstappen hebben er echter vertrouwen in dat het goedkomt en ze staken de loftrompet af voor diegenen die de afgelopen jaren aan de zijde gewerkt hebben van Newey en in de toekomst hun schouders onder het team zullen moeten zetten.

De verbintenis met Ford blijft ook overeind, de Amerikaanse autogigant wordt vanaf 2026 motorenleverancier van Red Bull als de volgende generatie krachtbronnen zal worden geïntroduceerd in de F1. 

Mark Rushbrook, directeur van Ford Performance Motorsports, liet afgelopen weekend in Miami weten dat het vertrek van Newey niets verandert aan de verbintenis die Ford heeft met Red Bull.

“We hebben enorm veel respect voor Adrian wat betreft zijn carrière en alles wat hij heeft gedaan voor veel verschillende teams in de F1, vooral de laatste 19 jaar bij Red Bull,” zei Rushbrook tegen ‘Motorsport.com’. “Niets dan bewondering en respect voor hem en we wensen hem het allerbeste voor wat hij in de toekomst ook gaat doen.”

“Onze focus blijft echter volledig gericht op het power unit-programma voor 2026. Dat is onveranderd na dit nieuws en dat gaat nog steeds vol gas door.”

Rushbrook benadrukt ook dat het contract van Newey met Red Bull sowieso afliep in 2025 en dat er bijgevolg nooit een garantie was dat de Brit ook in 2026 nog deel zou uitmaken van het team.

“Continuïteit zat in de allereerste gesprekken die ik had met Christian Horner,” legt Rushbrook uit. “Dus mijn vraag aan hem was: ‘Hoe blijft Red Bull succesvol in 2026 met geheel nieuwe reglementen?'”

“Zoals elk goed bedrijf of elk goed raceteam heb je altijd een opvolgingsplan en ben je altijd bezig met het opleiden en ontwikkelen van mensen binnen de organisatie.”

“Dat is in dit geval niet anders. Ik wil helemaal niet respectloos zijn naar Adrian, want hij is fantastisch, maar elk team heeft een opvolgingsplan.”

Ook als het gaat over de onrust die er tijdens het begin van het seizoen heerste bij Red Bull, maakt Rushbrook zich geen zorgen. 

“Om iets groots te doen in de autosport, moeten we als Ford de beste teams vinden om mee samen te werken. We geloven dat we het beste team in de Formule 1 hebben gevonden,” voegde hij eraan toe. “Het draait allemaal om samenwerking, de situatie begrijpen en toegewijd zijn om te doen wat nodig is om succesvol te zijn. Dat gaat door met beide partijen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print