Sauber bevestigt: “Carlos Sainz is het belangrijkste doelwit voor Audi”

Ferrari
Ferrari

Bij Sauber, het huidige Stake F1 team, laten ze na de bevestiging van Nico Hulkenberg als rijder vanaf 2025, weten dat Ferrari-rijder Carlos Sainz hun belangrijkste ‘doelwit’ is om vast te leggen als rijder voor het toekomstige Audi F1 team.

Het Stake F1 team zal in 2026 omgevormd worden tot het Audi F1 team maar 2025 wordt al een erg belangrijk jaar ter voorbereiding van het cruciale jaar 2026 waarin niet alleen het Audi F1 team het levenslicht zal zien maar ook een nieuwe generatie F1-bolides met nieuwe motoren.

Naast het technisch aspect zijn echter ook de rijders belangrijk en op dat vlak ondernamen ze bij Sauber en Audi alvast een eerste stap door Nico Hulkenberg een meerjarig contract te geven dat volgend jaar ingaat. Maar wie wordt de tweede rijder? Carlos Sainz zijn naam wordt al wekenlang genoemd en bij Sauber geven ze nu ook toe dat Carlos Sainz hun belangrijkste ‘doelwit’ is om onder contract te leggen.

“Iedereen weet dat er een toprijder beschikbaar is op de markt, namelijk Carlos Sainz,” aldus Alessandro Alunni Bravi volgens ‘Motorsport.com’. “Hij is één van de best rijders. Hij toont dat hij extreem matuur is, een goede rijder om de wagen te ontwikkelen, om het team vooruit te stuwen. Tegelijkertijd is hij zeer consistent, zeer sterk tijdens zowel de kwalificatie als de race. Ik denk dat Ferrari momenteel één van de beste rijdersduo’s heeft.”

“Maar we weten ook dat de rijdersmarkt niet alleen van ons afhangt. Ze hangt af van verschillende factoren.”

“Er zijn veel teams in gesprek met de rijders. Ik denk dat er verschillende mogelijkheden zijn voor ons team.”

“We zullen alles evalueren, maar nu we Nico hebben aangekondigd is er geen haast meer om deze keuze te maken. We bevinden ons nog aan het begin.”

Carlos Sainz zijn vader, Carlos Sainz Sr., heeft al een link met Audi. Begin dit jaar won hij samen met Audi de Dakar Rally.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print