George Russell: “We hebben een goede raceauto, laat ons kijken wat we kunnen doen”

Williams Racing
Williams Racing

George Russell wist zijn Williams F1-bolide in Portimao op de elfde plaats op de startgrid voor de GP van Portugal te plaatsen en daar is zijn team en hijzelf niet onterecht trots op.

Na een desastreuze race in Imola lijkt het Williams voorlopig voor de wind te gaan in Portimao met vooral een elfde plaats op de startgrid voor George Russell als uitschieter. Dave Robson, ‘Head of Vehicle Performance’ bij de formatie uit Grove, was alvast opgetogen over de prestaties van zijn team.

“We hebben vandaag een goed resultaat behaald en na een sterke prestatie in Imola is dit zeer aangenaam om te zien. Het team werkt goed samen en we genieten ervan om onze concurrenten onder druk te zetten,” aldus Robson op de officiële website van Williams. “We hebben morgen een lange race voor de boeg, maar we hebben George in een goede positie gebracht om punten te proberen te scoren.”

George Russell had er na de derde oefensessie weinig vertrouwen in dat ze zouden kunnen doorstoten tot Q2 maar hij werd aangenaam verrast. Hij zal dan ook met open vizier aan de race beginnen.  

“Het was een geweldige prestatie van ons. Ik had na vanochtend geen Q2 verwacht, laat staan P11 op de grid. We hebben het voor elkaar gekregen toen het erop aankwam, en dat lijkt het thema van dit moment te zijn. Het is onze beste kwalificatie positie in drie jaar, dus ik ben echt trots. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheden, en als team hebben we het heel goed gedaan.”

“Morgen moeten we vooruit blijven gaan. We hebben een goede raceauto, hij is snel op de rechte stukken, dus laat ons kijken wat we kunnen doen,” besluit Russell.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022