McLaren ontkent dat het Max Verstappen tijdens de kwalificatie doelbewust wou ophouden

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft gereageerd op de uitlatingen vanuit het Red Bull-kamp dat ze doelbewust Max Verstappen wensten op te houden, dit om motorpartner Mercedes een plezier te doen.

Volgens Seidl zijn die insinuaties compleet onterecht en bij de haren getrokken. Lando Norris kreeg inderdaad de boodschap om Max Verstappen zeker geen ‘voordeel’ te geven, maar daar moest volgens Seidl verder dus niets achter gezocht worden.

“Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen wat we steeds voor onszelf rijden en niet voor iemand anders. Het is ons doel om met onze twee wagens zo hoog mogelijk te eindigen,” reageert Seidl op de insinuaties.

“Ik denk dat het normaal is dat, net zoals iedereen dat doet, en Max is op dat vlak niet anders, dat je niemand een tow wil geven, want het is een voordeel dat je aan een andere wagen geeft. De kwalificatie draait rond het zelf rijden van een rondetijd, zonder de hulp van iemand anders.”

“Dit is waarschijnlijk ook de radioboodschap waarnaar ze verwijzen. Als je ziet wat iedereen op het rechte stuk deed nadat ze hun snelle ronde hadden afgewerkt dan is het gewoonweg uit de weg gaan, geen slipstream creëren zodat iedereen op eigen kracht zijn rondje rijdt op eigen kracht, zonder de hulp van anderen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022