Gevaarlijke pitstop? Tien plaatsen achteruit op de startgrid

Vanaf nu zullen de teams nog meer moeten opletten wanneer ze hun pitstops afwerken. Gevaarlijke incidenten in de pits zullen immers bestraft worden met tien gridplaatsen.
image
De FIA introduceerde de maatregel gisteren in een reactie de vele pitstopincidenten die er dit seizoen reeds zijn gebeurd. Vooral het incident met het wiel dat van Mark Webber zijn wagen los kwam en een cameraman raakte sprong daarbij in de kijker.

Maar ook eerder dit seizoen gebeurden er reeds enkele gevaarlijke incidenten tijdens pitstops. In totaal waren er reeds vier incidenten waarbij een wiel los kwam. Jenson Button in Maleisië, Giedo van der Garde in Spanje en Mark Webber in China en Duitsland.

Vanaf nu zullen rijders die op een onveilige manier na een pitstop terug de baan worden opgestuurd bestraft worden met een gridpenalty van tien plaatsen. De maatregel geldt reeds sinds gisteren. Wanneer een incident plaatsvindt tijdens de oefensessies of de kwalificatie dan zal de gridpenalty reeds van toepassing zijn voor de race van hetzelfde raceweekend. Vindt het incident plaats tijdens de race, dan is de gridpenalty van toepassing voor de volgende race.

Pitstops worden steeds sneller afgewerkt. Er zijn reeds pitstops die bijna de twee seconden benaderen, maar er vinden de laatste tijd ook steeds meer incidenten plaats. De FIA wil met de maatregel de veiligheid in de pitlane opnieuw verhogen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print