Giancarlo Minardi: “Ferrari heeft een rijder als Alonso nodig”

Over het rijdersduo bij Ferrari is al veel gediscussieerd. Räikkönen zou te laks zijn en de wagen niet naar een hoger niveau kunnen tillen, terwijl Massa te onstuimig en te emotioneel zou zijn. Volgens sommigen moet Alonso dan ook één van beide rijders vervangen, dat vindt ook Giancarlo Minardi.
Alonso wordt al langer gelinkt aan een zitje bij de Italiaanse renstal. De Spanjaard zou Renault mogelijk eind dit seizoen verlaten en dan lijkt Ferrari daadwerkelijk de beste keus voor Alonso.

Volgens Giancarlo Minardi is Alonso veel beter dan Räikkönen en Massa. Dat Giancarlo oog voor talent heeft mag duidelijk zijn. Hij adviseerde Paul Stoddart immers om de Spanjaard voor het Minardi-team te laten rijden toen hij het team aan de Australiër verkocht.

“Ferrari heeft een rijder als Alonso nodig om opnieuw naar een hoger niveau te stijgen,” aldus Giancarlo Minardi. “Räikkönen had een goed weekend in Monaco. De prestaties van een F1-rijder zouden echter consistenter moeten zijn. Ferrari zou nu ook blindelings een rijder moeten kunnen vertrouwen om haar wagen te ontwikkelen.”

“Zowel Kimi als Felipe geven mij niet die indruk dat te kunnen doen,” besluit Minardi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}