Giedo Van der Garde genoemd bij Manor

De afgelopen dagen gingen de geruchten dat de Spanjaard Roberto Merhi moet vrezen voor zijn stoeltje. Door tegenvallende resultaten en zijn tijdelijk contract is een snelle exit mogelijk.

Roberto Merhi werd in de laatste (twee) races van het seizoen helemaal weggereden door zijn teamgenoot Will Stevens. Dat hij geen voltijds contract heeft voor dit seizoen, doet de geruchten over een mogelijke vroege rijderswissel aanzwellen.

Manor heeft ten Hoopen, de manager van Van der Garde, al benaderd, maar hij wimpelt de interesse af.

“Ze hebben ons gecontacteerd, maar we werken hier verder niet aan.”, zo stelde ten Hoopen.

Wellicht is Manor niet tevreden over de feedback van de jonge coureur, want een exit op basis van een zijn matige seizoensstart zou wel erg opmerkelijk zijn. De renstal die tot ieders verbazing zonder wintertests erin slaagt om binnen de 107% te blijven heeft nood aan een betrouwbare kracht. Merhi zelf zou na de race in Spanje vervangen worden want vanaf Monaco zou hij opnieuw een poging willen doen om de titel in de Formule Renault 3.5 te behalen. Dat zou zijn tijdelijk contract verklaren, waar wellicht een Spaanse sponsor een hele zak geld heeft meegebracht om voor een derde Spaans uithangbord tijdens de Spaanse Grand Prix te zorgen.

Een meer ervaren rijder met financiële ruggensteun is het ideale profiel voor Manor. Mogelijks duikt de naam van Kamui Kobayashi de komende dagen opnieuw op …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen