Giovinazzi: “Als geld regeert kan de Formule 1 meedogenloos zijn”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

In een reactie op het verliezen van zijn zitje bij Alfa Romeo zegt Antonio Giovinazzi dat de Formule 1 meedogenloos kan zijn.

Na zijn derde seizoen als voltijds rijder bij Alfa Romeo wordt Antonio Giovinazzi volgend jaar de wacht aangezegd door de Chinees Guanyu Zhou en daar is de Italiaan teleurgesteld over.

Hij kondigde zijn afscheid aan op de sociale media met een foto van zichzelf als kind in een speelgoed F1-bolide.

 “Formule 1 is emotie, talent, auto’s, risico, snelheid. Maar als geld regeert kan het meedogenloos zijn. Ik hoop dat ik hier snel anders over ga denken. Ik geloof in de verrassing van een onverwacht resultaat, van grote of kleine overwinningen behaald dankzij iemands inzet. Als dit mijn eerste foto op een F1 was, moet de laatste nog genomen worden.”

Giovinazzi heeft al zijn negenenvijftig F1-races gereden voor het team van Sauber dat later omgedoopt werd tot Alfa Romeo Racing. In 2017 mocht hij twee races invallen voor Pascal Wehrlein en vanaf 2019 was hij fulltime rijder bij de formatie uit Hinwil.

“Afscheid nemen van een rijder is nooit gemakkelijk, zeker niet in het geval van Antonio, die al zo lang deel uitmaakt van het team”, zegt teambaas Frederic Vasseur.

“Nu we uit elkaar gaan, zullen we de herinneringen aan de goede tijden koesteren en lessen trekken uit de slechte tijden, wetende dat deze momenten ons samen als team hebben doen groeien. We wensen Antonio het allerbeste voor zijn toekomst na het seizoen 2021: voor die tijd hebben we nog drie races om samen goede resultaten te behalen en het jaar sterk af te sluiten.”

Het vertrek van Giovinazzi betekent dat we het volgend jaar moeten stellen zonder een Italiaanse rijder op de grid. De CEO van de F1, Stefano Domenicali, richtte nog een woordje tot zijn landgenoot.

“Hij is een briljant ambassadeur voor Italië en de Formule 1,” aldus Domenicali. “”Hij heeft het geweldig gedaan en ik hoop dat we hem in de toekomst terugzien op de F1-grid. Ik wens hem het allerbeste en weet dat hij het goed zal doen, wat hij ook gaat doen.”

   

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023