GP Frankrijk: Voorbeschouwing

Circuit: Circuit de Nevers Magny-Cours
Plaats: Nevers, Frankrijk
Lengte: 4,411 km
Ronden: 70
Totaal: 308,586 km
Ronderecord: Michael Schumacher – Ferrari – 1’15.377

Begin jaren 90 kreeg een nieuw hightech circuit de Grote Prijs van Frankrijk toegewezen. Nevers Magny Cours werd voorzien van een van vlakste, gelijkmatigste wegdekken in de racesport. De compacte layout maakt het erg overzichtelijk, maar de toegankelijkheid is een probleem. Er zijn maar 2 smalle wegen richting het circuit, één uit het noorden en één uit het zuiden. Deze gebrekkige verkeerinfrastructuur heeft er voor gezorgd dat de Formule 1 wagens dit seizoen misschien wel voor de laatste keer op Magny Cours rijden.

Een rondje op het Magny Cours circuit

Het rechte stuk van start en finish loopt naar een supersnelle linkse bocht. Deze rijden de piloten door tegen 300 km/u. Een snelle richtingverandering voor een iets tragere rechtse bocht die uitgeeft op het langste rechte stuk van het circuit. Nadat de topsnelheid van 320km/u gehaald wordt is het hard remmen voor de haarspelbocht. Bij de exit op schakelen van 1e naar 6e versnelling, richting een zeer snelle chicane in 5e versnelling. Een 180° bocht brengt ons op een kort recht stuk dat opnieuw gevolgd wordt door een snelle chicane in 4e versnelling. Een 90° bocht geeft uit op het deel van het circuit dat enkele seizoenen geleden vernieuwd werd. De wagens gaan nu bergaf richting een 90° bocht naar rechts. Dan volgt nog de laatste bocht van het circuit. Een zeer smalle chicane met heel hoge curbs. De wagens die dit overleven komen terug bij de start en finish lijn.

Weersvoorspelling voor het weekend

Komend weekend wordt de GP van Frankrijk verreden. Wat het weer betreft zal dit in droge omstandigheden gebeuren. Voor vrijdag wordt er een maximumtemperatuur voorspeld van 25°C. Tijdens de ochtend is er kans op mist, al zal die waarschijnlijk zijn weggetrokken tegen de eerste oefensessie.

Voor zaterdag wordt er eveneens droog weer voorspeld met een maximumtemperatuur van 24°C. Ook op zondag blijft het zonnig en bereikt de maximumtemperatuur net niet de tropische grens van 30°C.

Tijdschema voor de GP van Frankrijk

Vrijdag 20 juni 2008

Vrije training 1 – Van 10 uur tot 11.30 uur
Vrije training 2 – Van 14 uur tot 15.30 uur

Zaterdag 21 juni 2008

Vrije training 3 – Van 11 uur tot 12 uur
Kwalificatie- Vanaf 14 uur

Zondag 22 juni 2008

Race- Vanaf 14 uur

Geef je mening over de Grote Prijs van Frankrijk op ons forum: http://f1journaal.edpnet.be/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=5212&start=0

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer