GP Maleisië: Massa snelst, Ferrari kleurt eerste rij rood

De twee Ferrari’s waren dominant tijdens de kwalificatie voor de Maleisische GP. Felipe Massa trok hierbij aan het langste eind. Kimi Raïkkönen moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. De Mclarens eindigden als derde en vierde, met Kovalainen op kop.

Gedurende de drie sessies probeerde iedereen zo snel mogelijk een snelle tijd neer te zetten, wegens regenvoorspellingen. Maar uit de dreigende regenwolken viel uiteindelijk geen druppel.

Achter Ferrari en Mclaren vochten BMW en Toyota om de plaats van derde team. Toyota haalde het net dankzij Trulli. Williams kwam in Kuala Lumpur niet zo sterk voor de dag als in Melbourne met een 16 en 18de tijd. Nakajima zal nog een straf van 10 plaatsen krijgen, voor het incident met Kubica in Melbourne.

Jarno Trulli zette zeer knap de vijfde tijd neer in Q3, voor Kubica en Heidfeld. Nick probeerde op het einde nog een snelle ronde neer te zetten, maar werd gehinderd door andere piloten die in hun uitloopronde zaten.

Op de achtste plaats zal Webber starten. Coulthard geraakte niet verder dan een 12de tijd. Fernando Alonso bereikte zijn doel, de top 10. Nelson Piquet strandde in Q2 met een 13de tijd.

De top 10 werd afgesloten door de Toyota van Timo Glock.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print