Vettel verheugt zich op nieuwe Toro Rosso

Met de mooie prestatie van Vettel tijdens de kwalificaties in Australië zouden we bijna vergeten dat de jonge Duitser in een verouderde Toro Rosso moet rijden. Het Italiaanse zuster team van Red Bull Racing begon het seizoen met het chassis van vorig jaar en hoewel Vettel niet ontevreden is, kijkt hij toch uit naar z’n nieuwe wagen, die er zou moeten komen in de Grote Prijs van Turkije half mei.

Toch wordt hier en daar gezegd dat Toro Rosso momenteel een voordeel ondervindt van het oudere chassis en dat het nieuwe Red Bull chassis een stap terug zou zijn. Vettel wil hier echter niets van weten.

"De oude wagen heeft als voordeel dat we heel goed weten hoe hij in elkaar zit en hoe we hem het best kunnen afstellen. Voor de uitspraken kunnen doen over de nieuwe wagen moeten we er eerst nog wat mee testen maar ik ben er persoonlijk wel zeker van dat hij sneller zal zijn."

Ook vandaag raakte Vettel in het tweede gedeelte van de kwalificatie, hij werd slechts vijftiende maar eindigde wel voor Nico Rosberg, in de veel sneller geachte Williams.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner