GP Turkije: Massa verovert pole

Op een van zijn lievelingscircuits haalde Felipe Massa zijn tweede pole van het jaar. ploegmaat Räikkönen moest vrede nemen met een vierde plaats. De Mclarens plaatste zich tussen de twee Ferrari’s, met Kovalainen op kop.

Door het wegvallen van Super Aguri kunnen maar telkens 5 piloten niet doorstoten naar de volgende sessie, ipv. 6.
De beide Force India’s, die in Spanje nog goed voor de dag kwamen , hebben het niet zo met het Turkse circuit, en geraakten niet voorbij Q1. Ook rookies Bourdais en Nakajima die het de voorbije races al goed deden, konden zich niet kwalificeren voor Q2. Maar de grote verrassing was dat Nelson Piquet ook bij dit pak van 5 piloten hoorde, hoewel hij het circuit al wel kent.

Beide Honda’s waren het slachtoffer van Q2, samen met Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Timo Glock.

Dat de twee BMW’s, Mclarens en Ferrari’s zich kwalificeerden voor de derde sessie, is normale kost. Maar nu waren ook de twee Red Bulls aanwezig, samen met de enkelingen Alonso en Trulli.

Zo goed als iedereen koos voor de zachte band in de laatste sessie. Enkel Lewis Hamilton opteerde de hardere band. Voor Q3 was Massa wel de grote favoriet. De Braziliaan presteerde hier de laatste jaren zeer sterk. Ook nu liet hij weer twee sterke kwalificatieronden zien. Räikkönen had geen verweer tegen zijn ploegmaat. Zelfs de twee Mclarens waren te sterk voor hem. Kovalainen klopte hierbij zijn ploegmaat Hamilton.
Kubica behaalde de vijfde startplaats. Mark Webber was verrassend sterk in de laatste sessie en sleepte zelfs een zesde plaats in de wacht, vlak voor Fernando Alonso. David Coulthard daarentegen klokte maar een tiende tijd. Voor hem zullen nog Jarno Trulli en Nick Heidfeld starten.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print