Hamilton zal bijdrage leveren aan GPDA

Lewis Hamilton zal naar verluidt een bijdrage van $30000 betalen aan de Grand Prix Driver’s Association. De GPDA is de "vakbond" van de F1-rijders en staat in voor de veiligheid op het circuit.

Hij doet dit na kritiek van Jarno Trulli. Die vond het niet kunnen dat sommige rijders niets bijdroegen aan de GPDA. Verder onthulde hij ook dat het lidmaatschap voor de rijders $1000 bedraagt met daar bovenop een bijdrage van $200 per gescoord punt.

Een bijdrage die de niet aanwezig rijders dus niet betalen. Naast Hamilton zijn ook Raikkonen en Massa niet aanwezig in de GPDA en betalen ze dus ook geen bijdrage, terwijl ze de drie rijders zijn die normaal gezien de meeste punten scoren. Een financiële aderlating dus voor de GPDA.

Rubens Barrichello had dan weer kritiek op Felipe Massa, die gisteren aankondigde niet langer lid te willen zijn van de GPDA omdat hij het niet eens is met de manier waarop ze wordt geleid.

"Het is een persoonlijke beslissing, maar het is niet goed voor de andere rijders. Als we enige invloed willen hebben op de FIA moeten we de Ferrari rijders in de organisatie hebben," aldus Barrichello.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023