GP van Abu Dhabi: tweede oefensessie: Charles Leclerc snelste, zware crash voor Carlos Sainz

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Abu Dhabi de snelste tijd gereden, teamgenoot Carlos Sainz maakte op het Yas Marina Circuit een zware crash. Max Verstappen reed de derde tijd.

De tweede oefensessie voor de GP van Abu Dhabi werd onder meer representatieve omstandigheden verreden dan de eerste, dit omdat de zon aan het ondergaan was en daardoor de omstandigheden op de baan meer vergelijkbaar waren als die van tijdens de kwalificatie en de race later dit weekend.

Al snel in de sessie kregen we een eerste keer een rode vlag, de Spanjaard Carlos Sainz was stevig gecrasht en de mecaniciens van Ferrari kregen daardoor ‘overuren’ gepresenteerd. Sainz zelf kwam gelukkig zonder ernstige verwondingen uit de crash.

Met nog zo’n 26 minuten op de klok werd de sessie hervat maar we kregen al snel opnieuw een rode vlag. Deze keer was het Nico Hulkenberg die spinde en daardoor tegen de vangrails crashte. De achtervleugel op zijn Haas F1-bolide was ernstig beschadigd.

Aangezien veel vaste rijders hun wagen tijdens de eerste oefensessie hadden afgestaan en er ook tijdens de tweede oefensessie veel tijd verloren was gegaan stonden de rijders aan te schuiven aan de uitgang van de pitlane om zo snel mogelijk de baan op te kunnen.

Daarbij was het letterlijk drummen bij het verlaten van de pitlane en in de tunnel ter hoogte van de uitgang van de pitlane werden er zelfs inhaalmanoeuvres ondernomen. Niet op zijn minst in de hoofdrol: Max Verstappen.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die in de Ferrari de snelste tijd reed, voor Lando Norris in de McLaren Max Verstappen die de top drie vervolledigde. Doordat tijdens de eerste oefensessie heel wat rijders hun wagen hebben afgestaan aan een jonge minder ervaren rijder, en de tweede oefensessie vaak onderbroken werd, is het moeilijk voorspellen hoe de rest van het raceweekend zal verlopen. Alles is dus nog mogelijk tijdens de kwalificatie en de race.